OLIVENOLJE

- kilden til det gode liv -

hver greker bruker i gjennomsnitt 26 gyldne liter olje i året

86% er av kvaliteten "extra virgin"

Vår Extra Virgin olivenolje kommer fra Stamatakos Olive Grove, Molaoi, Lakonia, Hellas
Vår Extra Virgin olivenolje kommer fra Stamatakos Olive Grove, Molaoi, Lakonia, Hellas

Kjøp Olivenoljen vår

fra Stamatakos Olive Grove

– Stamatakos Liophos Early Harvest Extra Virgin –

NB. OLIVENOLJEN HAR EGEN KASSE, UAVHENGIG AV KLÆRNE

Liophos Early Harvest er en olivenolje som kommer utelukkende fra olivenvarianten Koroneiki. Innhøstingen skjer i månedene oktober og november, som er førstehøsten. Da er olivenene fremdeles grønne og umodne. Fargen er grønnaktig og smaken og aromaen er forholdsvis sterk og krydret. Men oljen fra Stamatakos har også en rundhet, som gjør at den balanserer meget sofistikert.

Oljen selges fysisk i avdelingen vår, Ioánna's Verden, vegg i vegg med Ioánna Concept Store. Salget av olivenoljen her på siden, er koblet til Ioánna's Verdens nettbutikk. Du forlater likevel ikke denne siden.

Mer info om vår leverandør Stamatakos Olive Grove, finner du litt lenger ned. Der har vi også mer generell informasjon om olivenolje fra IOC, den internasjonale organisasjonen for oliven og olivenolje.

Velkommen som oljekunde.

Det er blitt riktig mange av dere i løpet av de tre årene vi har solgt den.

Stamatakos Olivenlund

ligger i det sørøstlige Lakonia, i Molaoi-distriktet. Dette området er kjent for sine mange olivenlunder, og for den utmerkede kvaliteten på olivenoljen. Klimaer passe tørt og jorden fruktbar.

Om Stamatakos Liophos Early Harvest Extra Virgin

Liophos Early Harvest er en olivenolje som kommer utelukkende fra olivenvarianten Koroneiki. Innhøstingen skjer i månedene oktober og november, som er førstehøsten. Da er olivenene fremdeles  grønne og umodne. Fargen er grønnaktig og smaken og aromaen er forholdsvis sterk og krydret. Men oljen fra Stamatakos har også en rundhet, som gjør at den balanserer meget sofistikert.

Kvaliteten har de beste organoleptiske egenskapene. De organoleptiske egenskapene er de som har med våre sanseorganer (lukt, smak og farge) å gjøre. Oljen er svært rik på antioksidanter, vitaminer, pro-vitaminer, mineraler og fenoler.

Den intense grønne fargen skyldes klorofyll av umoden frukt som gir oljen antioksidanteffekter. Ekstraksjonen skjer i vår egen olivenmøælle, uten separator og i temperaturer under 20 grader Celsius. Det garanterer oss at alle organoleptiske kvegenskaperaliteter bevares maksimalt.

Syren i olivenoljen vår er veldig lav, fordi frukten samles og presses samme dag i vår egen olivenmølle. Olivenoljen lagres umiddelbart i rustfrie tanker, og etter en tappes den vider på flasker.

Det anbefales å bruke oljen i salater, eller bare dyppe godt brøde i den sammen med godt salt. Vi produserer ikke store mengder av denne typen olivenolje, fordi vi høster den utelukkende i første høstperioden.

Stamatakos’ Awards

Vi er virkelig stolte over hva våre leverandør, og vennefamilie får til. Å få være norsk eneforhandler og importør er en stor ære.

Trykk på hvert enkelt bilde for full størrelse.

Stamatakos Olive Grove

OLIVENOLJEN

– EN GAVE TIL MENNESKEHETEN – 

Ved det første OL, holdt i 776 f.Kr. til ære for Zeus, ble idrettsutøvere massert med olivenolje i troen på at visdommen, kraften og styrken til Athena ville bli gitt videre til dem. Vinnerne av dette og alle påfølgende spill ble også tildelt olivenbladskroner og olivenolje.


VÅRT OLIVENTRE I PAPADIANIKA, LAKONIA, PELOPONNES Ca 250 år 20©19 svein rosseland
VÅRT OLIVENTRE I PAPADIANIKA, LAKONIA, PELOPONNES Ca 250 år 20©19 svein rosseland
Vi har spist mye gresk salat i Athen
Vi har spist mye gresk salat i Athen

The Olive Tree

© by the International Olive Council, IOC

The origin of the olive tree is lost in time, coinciding and mingling with the expansion of the Mediterranean civilisations which for centuries governed the destiny of mankind and left their imprint on Western culture
Olive leaf fossils have been found in Pliocene deposits at Mongardino in Italy. Fossilised remains have been discovered in strata from the Upper Paleolithic at the Relilai snail hatchery in North Africa, and pieces of wild olive trees and stones have been uncovered in excavations of the Chalcolithic period and the Bronze Age in Spain. The existence of the olive tree therefore dates back to the twelfth millennium BC.


The wild olive tree originated in Asia Minor where it is extremely abundant and grows in thick forests. It appears to have spread from Syria to Greece via Anatolia (De Candolle, 1883) although other hypotheses point to lower Egypt, Nubia, Ethiopia, the Atlas Mountains or certain areas of Europe as its source area. Caruso for that reason believed it to be indigenous to the entire Mediterranean Basin and considers Asia Minor to have been the birthplace of the cultivated olive some six millennia ago. The Assyrians and Babylonians were the only ancient civilisations in the area who were not familiar with the olive tree.


Taking the area that extends from the southern Caucasus to the Iranian plateau and the Mediterranean coasts of Syria and Palestine (Acerbo) to be the original home of the olive tree, its cultivation developed considerably in these last two regions, spreading from there to the island of Cyprus and on towards Anatolia or from the island of Crete towards Egypt.

På besøk i olivenlunden til Stamatakos, våre venner og leverandør.
På besøk i olivenlunden til Stamatakos, våre venner og leverandør.

Olive Oil

© by the International Olive Council, IOC

Virgin olive oils are the oils obtained from the fruit of the olive tree (Olea europaea L. )solely by mechanical or other physical means under conditions, particularly thermal conditions, that do not lead to alterations in the oil, and which have not undergone any treatment other than washing, decantation, centrifugation and filtration.

Virgin olive oils fit for consumption as they are include:

Extra virgin olive oil

Virgin olive oil which has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 0.8 grams per 100 grams, and the other characteristics of which correspond to those fixed for this category in the IOC standard.

Virgin olive oil

Virgin olive oil which has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 2 grams per 100 grams and the other characteristics of which correspond to those fixed for this category in the IOC standard.

Ordinary virgin olive oil

Virgin olive oil which has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 3.3 grams per 100 grams and the other characteristics of which correspond to those fixed for this category in the IOC standard.This designation may only be sold direct to the consumer if permitted in the country of retail sale. If not permitted, the designation of this product has to comply with the legal provisions of the country concerned.

Virgin olive oil not fit for consumption

Virgin olive oil not fit for consumption as it is, designated lampante virgin olive oil, is virgin olive oil which has a free acidity, expressed as oleic acid, of more than 3.3 grams per 100 grams and/or the organoleptic characteristics and other characteristics of which correspond to those fixed for this category in the IOC standard. It is intended for refining or for technical use.

Refined olive oil

Refined olive oil is the olive oil obtained from virgin olive oils by refining methods which do not lead to alterations in the initial glyceridic structure.It has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 0.3 grams per 100 grams and its other characteristics correspond to those fixed for this category in the IOC standard. This designation may only be sold direct to the consumer if permitted in the country of retail sale.

Olive oil

Olive oil is the oil consisting of a blend of refined olive oil and virgin olive oils fit for consumption as they are. It has a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 1 gram per 100 grams and its other characteristics correspond to those fixed for this category in the IOC standard.The country of retail sale may require a more specific designation.

Vær blant de første som mottar siste nytt!