Liophos Early Harvest Extra Virgin 0,25L

LIOPHOS EARLY HARVEST EXTRA VIRGIN er en olivenolje som kommer utelukkende fra olivenvarianten Koroneiki. Innhøstingen skjer i månedene oktober og november, som er førstehøsten. Da er olivenene fremdeles grønne og umodne. Fargen er grønnaktig, og smaken og aromaen er forholdsvis sterk og krydret. Men oljen fra Stamatakos har også en rundhet, som gjør at den balanserer meget sofistikert.

Produsent: Stamatakos Olive Grove i Molaoi, Lakonia, Hellas

Eksklusiv norsk importør og forhandler: Mr. Pantelis The Greek, Østveien 665, 3145 Tjøme (Juridisk: Ioánna Tjøme AS)

NÆRINGSINNHOLD PR 100ML

  • Energi 824 Kcal
  • Totalt Fettinnhold 91,6 Gr
  • Enumettet 70,5 Gr
  • Mettet 12,8 Gr
  • Flerumettet 8,3 Gr
  • Karbohydrater 0 Gr
  • Sukker 0 Gr
  • Kostholdsfibre 0 Gr
  • Proteiner 0 Gr
  • Salt 0 Gr
  • Syre 0,25-0,3 %
  • Peroksid 4-6 Mekv. O2 Kg
  • Voks <50 Mg/Kg (Maks. 250)
  • Fruktighet 5,5-6 Enheter
  • Oppbevares Mørkt 14-21 °C
  • Holdbarhet uåpnet: Se Stempel på Flasken
  • Holdbarhet åpnet: 2-3 Mndr


kr 195,00
Please select variants first

Stamatakos Olive Grove

OLIVENLUNDEN STAMATAKOS ligger i det sørøstlige Lakonia, i Molaoi-distriktet. Dette området er verdenskjent for sine mange olivenlunder, og for den særdeles høye kvaliteten på olivenoljen. Klimaet er passe tørt og jorden fruktbar.

Familiegården ble etablert i 1920, og drives i dag av far og sønn Nikos og Tasos Stamatakos.

Gården drives økologisk/organisk med sertifikater fra Bio Hellas og Ecocert, men må ha ekstra godkjenning her hjemme fra Debio for å kunne selges som økologisk/organisk.

I lunden har de 3000 oliventrær av typene Koroneiki og Kalamata. Koroneiki er den ypperste oljeoliven, og Kalamata det samme for spiseoliven.

Liophos Early Harvest Extra Virgin

Dette er en olivenolje som utelukkende presses fra olivenvarianten Koroneiki. Koroneiki regnes av mange som den mest eksklusive oljeoliven. Innhøstingen skjer i månedene oktober og november, som er førstehøsten. Da er fruktene fremdeles grønne og umodne.

Fargen er grønnaktig, og smaken og aromaen er forholdsvis sterk og krydret. Men oljen fra Stamatakos har også en rundhet, som gjør at den balanserer meget sofistikert. Kvaliteten har de beste organoleptiske egenskapene. De organoleptiske egenskapene er de som har med våre sanseorganer (lukt, smak og farge) å gjøre. Oljen er svært rik på antioksidanter, vitaminer, pro-vitaminer, mineraler og fenoler.

Den intense grønne fargen skyldes klorofyll av umoden frukt. Det gjør også at oljen har et ekstra høyt innhold av antioksidanter, polyfenoler. Dette gjør også at syreinnholdet er ekstra lavt. Oljen presses samme dag som olivenene høstes. Det er særdeles viktig at olivenene blir stående i solsteika til arbeidsdagen er over. Derfor kjøres de til Stamatakos sin egen olivenmølle, flere ganger om dagen. Produksjonstemperaturen er under 20˚C.

Olivenoljen lagres umiddelbart i rustfrie tanker, og tappes så videre på flasker eller kanner.

Det anbefales å bruke oljen i salater, eller bare dyppe godt brøde i den sammen med godt salt. Stamatakos Liophos Early Harvest Extra Virgin produseres ikke store mengder, nettopp fordi den utelukkende er et produkt fra den tidlige og første innhøstingen.