OM OSS

IOÁNNA CONCEPT STORE eies og drives av oss, Torunn Beate Berge og Svein Rosseland. Partnere i business og privat. Torunn åpnet butikken i mars 2012 i Tjøme sentrum, og jeg, Svein, som skriver dette, kom etter hvert inn i 2014.

​Egentlig er hun psykologspesialist i spiseforstyrrelser, og jeg er billedkunstner, grafisk designer, fotograf og veileder i natur- og friluftsliv i fjellet.

Å drive Ioánna har blitt en helt spesiell livsstil, som vi bare kunne drømme om. En livsstil, som er så mye mer enn mote fra Ioanna Kourbela i Athen. Det handler om våre sterke relasjoner til vår greske familie i Athen, om medmenneskelige verdier, natur og miljø, om bærekraft, om faglig stolthet.

- La oss gå litt tilbake i tid - enda litt lenger enn oppstarten.


DRØMMEN
Torunn har alltid hatt en drøm om å kombinere psykologpraksis med mote. Spiren til drømmen ble sådd allerede da hun var seksten, og hadde begynt å arbeide i en motebutikk i Tønsberg. I 1994 var hun ferdig utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo. Da sa hun til seg selv, "én dag skal jeg ha et konsept med psykologkontor innerst, en motebutikk i midten og en kaffebar ytterst". Min kjære er en livsnyter, som bryr seg om mennesker.


REISEN TIL NICE I 2005
Pål, Torunns daværende og nå avdøde mann, var på jobbreise til Nice. Torunn benyttet selvfølgelig anledningen og ble med på turen. Et besøk i en motebutikk, der hun fant Ioanna Kourbelas signaturplagg, Cardigan 2550, satte noe i gang hos henne. Det ble starten på prosessen med å etablere Ioánna på Tjøme.


VEPSESTIKKET I 2008
Et dramatisk vepsestikk, der Torunn var en hårsbredd fra å dø. Hun var hyperallergisk viste det seg. Det ble for alvor et nytt skritt på veien inn i moteverdenen. Hun fikk alvorlige hjerteproblemer i etterkant, og innså at hun ikke ville orke å være psykolog på heltid. Hendelsen skulle bli skjellsettende for henne.
Hennes mann, Pål, så da tydelig hva som ville være viktig for henne, og bakket opp om etablering av en liten motebutikk her på Tjøme. Som næringslivstopp hadde han kunnskap og økonomi til å hjelpe henne i gang. Fra i idé til realisering går det gjerne litt tid - også her.


KRETA I 2010 - CHANIA OG XAMAM
Der det er motebutikker, går ikke Torunn forbi. Du skal ha en god porsjon tålmodighet når du vandrer sammen med henne. Uansett om byen er stor eller liten, eller det bare er et veikryss med én butikk. Veikrysset kan av og til være det mest spennende.
I Chania på Kreta fant hun Xamam Philosophy to Wear. Dette var ikke i et veikryss, men i den yrende handlegaten på veien ned mot havna. I denne eksklusive og helt spesielle butikken, mistet Torunn fullstendig munn og mæle. Det gjør hun sjelden. Der møtte hun en full kolleksjon fra Ioanna Kourbela, den greske designeren av jakken hun så for første gang i Nice.


FORHANDLERSØKNADEN
Et psykologkontor, og Ioanna Kourbelas ønske om se Torunns butikk var et litt kinkig utganspunkt for forhandlerstatus. Torunn hadde ingen butikk, men et psykologkontor på sykehuset i Tønsberg. Moteinteressen, og drømmen om å forhandle Ioanna Kourbela, var det nærmeste hun var butikk.
​Redningen, eller løsningen, ble Torunns blogg, som hun hadde begynt på i 2008. Bloggens form og innhold gjorde dem nysgjerrige. Dessuten ble de sjarmert av hvordan hun hadde funnet fram til dem. Gode historier er ofte en døråpner. Det ble tur til Athen.

 
JULI 2011 - AUDITION og INNKJØP
På flyturen til den sagnomsuste greske hovedstaden, var de ikke alene. Det var en sverm av sommerfugler med i magen - og kvinnen fra Haugesund, som hadde agenturet i Norge. På veien mot Athen hadde Torunn funnet ut at Ioanna Kourbela allerede hadde forhandler og agent i Norge - en butikk i Haugesund.

Kjemien og tonene stemte, og de forlot Athen i visshet om at dette var starten på en ny og spennende vei. I løpet året etter ble Haugesundsbedriften lagt ned. Ioánna Tjøme åpnet 22. mars 2012, og en begynnelse, som har utviklet seg til et genuint eventyr.